Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlätta för lärarna

Lärare gör i dag allt själva: hålla i lektionerna, rätta prov, kopiera papper, byta glödlampor, svara på mejl från arga föräldrar och gå på möten. Så borde det inte vara.

Annons

I dag är läraryrket ett hårt jobb, och därtill ansett som ett lågstatusyrke. Lärare gör i dag allt själva: hålla i lektionerna, rätta prov, kopiera papper, byta glödlampor, svara på mejl från arga föräldrar och gå på möten. Så borde det inte vara.

Lärares enda uppgift borde vara att förmedla kunskap till eleverna, alltså måste deras arbetsbörda minska. Hur då? Ett sätt att göra det på är att införa så kallade examinatorer som rättar elevers prov, i stället för lärare. Detta är bra eftersom det dels minskar lärares arbetsbörda, samtidigt som det bli en rättssäker prövning.

Tänk om en lärare och en elev har dålig personkemi, och läraren låter detta göra sig gällande i betygen – det blir inte rättvist för eleven. Trots att detta är förbjudet är det en verklighet alltför många elever känner igen. Slå två flugor i en smäll: minska arbetsbördan och öka rättssäkerheten genom examinatorer!

Linus E. Ohlson

Moderata Ungdomsförbundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons