Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyvärr skattebetalarna som drabbas

Bland alla skandaler och negativa rubriker kring Region Gävleborg verkar vi nu ha fått en ny kandidat till förstaplatsen, skriver Helena Englund (L) och syftar på konsultutredningen att antalet vårdplatser kan minskas.

Annons

Trots en växande och åldrande befolkning har en konsultutredning kommit fram till den häpnadsväckande slutsatsen att antalet vårdplatser i regionen kan minskas jämfört med dagens situation! Regionrådet Tommy Berger (S) tyckte att rapporten ger ett tillförlitligt intryck och kommer ge ett viktigt underlag för planeringen av sjukhusbyggnationerna. Minskningen ska möjliggöras av den medicinska utvecklingen.

Ingen med kunskap inifrån om hur sjukvården fungerar håller med om detta. Att utgå från dagens brist på personal och underskott på vårdplatser och föreslå en ytterligare minskning är en absurd tanke. Personalen som går på knäna fattar ingenting.

Utredningen kanske inte var så tillförlitlig trots allt, för nu konstaterar regionens ekonomidirektör med en axelryckning att konsultutredningar för 91 miljoner kronor ska skrotas för att de är oanvändbara. En annan konsultupphandling värd 220 miljoner kronor ska göras om eftersom man inte följt gällande regler. Regionens prestigeprojekt Framtidsbygget blir förstås försenat, oklart hur länge.

Politiker utan kontakt med verkligheten och tjänstemän som inte följer gällande regler, det är tydligen Region Gävleborgs signum. Dessvärre är det skattebetalarna som drabbas.

Helena Englund (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons