Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst personal är god personal

Maria (30/6) du är inte ensam, vi börjar bli ganska många nu som inte är önskvärda som arbetskraft i Hudiksvalls kommun.

Annons

Vi har utbildning, erfarenhet och goda referenser men tyvärr räcker inte det, en del av oss icke önskvärda sållas via skvallerregistret det vill säga det finns någon som av privata skäl inte gillar oss. Något som kan ligga en till last är om man har erfarenhet och visar självförtroende i sitt arbete eller att man törs säga vad man tycker. Andra negativa orsaker kan vara att man är öppen och glad.

Mottot för att få arbeta i kommunen är snäll, glad men inte för glad, självförtroende, men inte så att man utmärker sig, tyst personal utan åsikter är en god personal.

Om du får respons på din insändare från någon ansvarig skulle jag bli mycket förvånad, några av oss icke önskvärda har bett på våra bara knän för att få veta vad vi gjort eftersom vi är bannlysta, men vi blir avvisade genom korta, nonchalanta, nedvärderande svar, eller tystnad och det spelar ingen roll hur högt du går i chefshierarkin, man har en skrämmande brist på medmänsklighet.

Men sörj inte Maria, det finns andra arbetsplatser där man välkomnar utbildad personal, där man kan berätta om sin bakgrund att man haft det tufft men nu är tillbaka på banan, där man kan få stöd, där inte alla chefer lider av kronisk rädsla.

Det märkliga är att denna sållning av personal fortgår och att man inte nu med ny ledning i kommunen uppmärksammar detta problem. Hudiksvalls kommun vill som övriga kommuner i vårt långa land ha fler innevånare som ger större skatteintäkter vilket ger mer klirr i kommunkassan. Man är alltså välkommen att bo i Hudiksvall, betala skatt till förmån för kommunen men får vara beredd att nekas arbete för försörjning. Man ska dessutom nedvärderas, riskera att förlora självförtroende och bli rädd att söka andra arbeten, rykten går snabbt i en liten stad och rekryteringsenheten och omsorgen har knappast rykte om sig att sköta tystnadsplikten.

Professionellt bemötande är något som lyser med sin absoluta frånvaro i kommunen.

Vi börjar som sagt bli ganska många nu och ryktet går om kommunen som skyltar i södra infarten om sitt "stora hjärta", det är en lögn och en falsk marknadsföring. Det stora hjärtat visade sig först när Glada Hudikteatern började bli så stor så att den blev rikskänd, då vaknade omsorgens chefer till liv och såg till att de kunde ta åt sig lite ära och glory, helt oförtjänt eftersom äran helt ska gagnas de personer som ingår i teatern.

Önskvärd eller inte önskvärd – det är frågan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons