Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twista på Reinfeldt!

Det är helt underbart det som avslöjas just nu. Då menar jag Nordeachefens lönelyft på 78 och Husqvarnaschefens 44 procent. Jag menar också avslöjandet att Sveriges sju största företagskoncerner betalar noll procent i skatt.

Annons

Jag är nämligen fullt övertygad om att den moderata regeringen med Reinfeldt och Borg i spetsen vetat om detta hela tiden utan att röra ett finger, än mindre att påtala saken. Svenska staten äger i alla fall 13,5 procent av Nordeas aktier. Med en så stor andel av aktierna måste man absolut känna till Nordeachefens lönelyft i förväg.

Det är helt underbart med tanke på att det just nu pågår lyft för Socialdemokraterna. Läget för avslöjandena kan inte komma lämpligare.

I historisk tid blev skotten i Ådalen också startskottet för en mer än 40-årig tillvaro som herre på täppan för arbetarrörelsen med regeringsmakt. Den höger som fanns då var heller inte snäll mot vanliga arbetare. I Tage Danielssons svenska text till ”As time goes by” vill jag citera: ”för fred och frihet drog dom ut i fält och som en tomte smila Rosevelt ,han gjorde aldrig något kriminellt,Amerika var snällt”.

De senaste två valen med borgerliga valsegrar hade också svenska folket invaggats i föreställningen att Moderaterna var snällt och gjorde aldrig något kriminellt. Men nu ser vi att kanske moderate försvarsministern Sten Tolgfors likt Nixon inte heller han har rent mjöl i påsen. Det gäller vapenaffärerna med Saudiarabien.

Nej , svenska folket har för närvarande inte en regering som är snäll mot vanligt folk, om det var någon som trodde det. Vanligt folk har inget att hämta hos Moderaterna och knappast heller hos deras drabanter i regeringen. Nej Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, och Anders Borg med flera, fortsätt twista så ordnar det sig säkert.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons