Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvivlen i arenaaffären

Så kom då svaret från Olov Nilsson Sträng och pseudonymen Lone Rider på min insändare (31/10). Tydligen träffade min undran om jäv en väldigt öm tå då före detta kommunalrådet går till storms mot mig på den punkten.

Annons

Och så kommer det fram uppgifter att flera privata intressenter är villiga att investera 100-tals miljoner kronor på stadsutveckling av SJ-området. Samtidigt skriver Lone Rider att det finns bara en privat intressent som vill utveckla SJ-området med stadsutveckling. Så då måste jag fråga hur ska ni ha det: är det en eller är det legio?

Man återremitterade för att arenabolaget skulle få möjlighet att redovisa sina planer och presentera finansiering. Olov Nilsson Sträng och den andra insändarskribenten säger att arenabolaget är redo att satsa 100-tals miljoner på SJ-området. Det är ju väldigt märkligt detta. Om Olov Nilsson Sträng redan känner till arenabolagets finansiering, som han samtidigt säger inte kommer att belasta den kommunala ekonomin, varför redogör han då inte det för kommunalrådet och den övriga kommunledningen? Vad jag vet så känner inte de till några sådana uppgifter? Återigen dyker ju då jävstvivlet upp.

Det enda konkreta utöver sina visioner som arenabolaget har presenterat är att man räknar med att kommunen betalar 15 miljoner om år i 25 år för driften av arenan, och att man förväntar sig statliga medel om 70 miljoner, som ju är mer en önskan än konkreta fakta.

Olov Nilsson Sträng tycker att debatten nått låga nivåer och kräver sakligare debatt. Märkligt uttalande från en av dem som bidrar till låga nivåer och osaklighet i debatten. Och nej att det försköts i 14 dagar är inte hela världen, men däremot att oppositionsföreträdare redan efter återremissbeslutet menade att de ska överklaga till förvaltningsrätten vilket gör att det fördröjs.

Märkligt är ju också det faktum att fram till nu har det gått alldeles utmärkt att spela bandy på Sävstaås, men att det numera betraktas som självaste döden för sporten. Om Olov Nilsson Sträng för 5–6 år sedan förespråkade att en hall skulle byggas på Sävstaås borde det ju vara glädje och jubelklang omkring det nu när han blir bönhörd.

När jag ser arenabolagets visioner så kommer jag osökt att tänka på Brotorget och den galleria som så stort skulle byggas där. Vi vet ju resultatet eller hur Olov Nilsson Sträng? En grusöken på grund av brist på konkreta fakta.

Lars B Andersson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons