Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsackord hämmar tillväxt

/
  • Flera av våra medlemsföretag upplever dessutom att byggbranschens tvingande ackordslöner är problematiskt, skriver artikelförfattarna.

Vi tror att ackord kan fungera bra för vissa företag och arbeten, medan det är mindre lämpligt för andra arbeten och arbetsgivare, skriver Mats Åkerlind, förhandlingschef Sveriges Byggindustrier, och Anders Hansson, Sveriges Byggindustrier Gävleborg.

Annons

Byggbranschen står inför en rad utmaningar. Internationell- och nationell konkurrens ställer högre krav på våra byggföretag. För att byggföretagen ska kunna stå sig starka i en allt hårdare konkurrens måste arbetsgivare och fackförbund i kommande avtalsrörelse titta på alla delar i branschen som hindrar våra företag från att växa. För vi borde ha ett gemensamt intresse – att svensk byggbransch ska vara konkurrenskraftig även framöver.

Av Sveriges Byggindustriers 3200 medlemsföretag utgörs i dag 3175 av små- eller medelstora företag. När allt fler av branschens medarbetare är anställda i mindre företag måste kollektivavtalen följa med i utvecklingen. Att få fler företag och medarbetare att omfattas av kollektivavtal är en överlevnadsfråga för den svenska modellen.

Komplicerade lönereglerna skrämmer bort många mindre företag som ofta inte har resurser att administrera byggavtalets krångliga regler. Flera av våra medlemsföretag upplever dessutom att byggbranschens tvingande ackordslöner är problematiskt.

En ackordslön är en löneform där stora delar av lönen varierar enbart beroende på hur fort olika arbetsmoment utförs. Man kan tro att en sådan löneform ökar produktiviteten, men fort blir ofta fel, produktivitet handlar om resursförbrukning och effektivitet.

Vi tror att ackord kan fungera bra för vissa företag och arbeten, medan det är mindre lämpligt för andra arbeten och arbetsgivare. Problemet med Byggavtalets regler om ackordslön är att de är tvingande för de flesta företagen i branschen

Byggavtalets tvingande ackordssystem skapar en press på arbetsgivare att acceptera lönesystem som hämmar företagets långsiktiga konkurrenskraft. Dessutom är förutsägbarheten för lönekostnaden låg. Att inte kunna uppskatta kostnaden för lön under en längre period sätter arbetsgivaren i en besvärlig sits i ett upphandlingsskeende. Det är också svårt för oss arbetsgivare och fackförbund att hantera tusentals små företags löner när de bestäms lokalt på varje arbetsplats. Ofta leder det till onödigt många tvister som påverkar produktiviteten negativt.

Vi är måna om att byggföretagen och dess medarbetare ska kunna välja det lönesystem som fungerar bäst för deras verksamhet. Parterna inom byggbranschen måste skapa förutsättningar för en ökad tillväxt och möjliggöra för företag att växa och kunna anställa fler duktiga medarbetare.

För att det ska vara möjligt krävs det att de tvingande reglerna tas bort och att fackliga förtroendemän får möjlighet att bilda fackklubbar. Vi ser detta som en viktig fråga att driva i avtalsrörelsen 2016.

Mats Åkerlind

förhandlingschef Sveriges Byggindustrier

Anders Hansson

Sveriges Byggindustrier Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons