Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år med fel ledare

I dag, 10 september, är det två år sedan väljarna i Ljusdal visade Marit Holmstrand stort förtroende efter hennes fyra år som kommunalråd på delad post; det var fler som röstade i valet 2010 jämfört med 2006, socialdemokraterna ökade med ett mandat i fullmäktige, Marit, som hade valts av partiets årsmöte som förstanamn på valsedeln fick ändå nästan dubbelt så många personliga förkryssningar som den som kom efter, Roland Bäckman.

Annons

Alla vet att några tillsammans med Roland Bäckman efter tre månader svekfullt kuppade fram Roland som första namn vid nomineringsmötet. Man informerade inte Marit om att Roland skulle kandidera. Inte heller andra utanför den ”inre” kretsen fick veta vad som var på gång!

Åtta rösters övervikt kunde skrapas ihop, och sätta det demokratiska valresultatet helt ur spel…

Detta påminns vi fotfolk om varje gång vi ser en bild i tidningen på kommunens representant, kommunalrådet. Vi vet att det inte ska vara en Roland Bäckman där!

Gruppen med Roland Bäckman har splittrat partiet här i Ljusdal. Och vanmakt präglar det politiska arbetet över lag. Skrämmande många orkar inte längre bry sig – över huvud taget!

Hur mår Roland Bäckman egentligen?

Fortfarande socialdemokrater men besvikna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons