Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turism stort ansvar för kommunen

Eftersom vi inte har någon turistchef borde den första åtgärden vara att utse eller nyanställa en sådan. Vederbörande ska ”brinna” för uppgiften, vara idérik, entusiastisk och nästan passionerad ledare.

Annons

I en insändare (6/11) ställdes frågan: ”Varför fick inte Hudiksvall turismpriset?”

Frågan var väl ironisk men ändock tankeväckande. Jag tänkte att det skulle vara intressant att ställa frågan: Varför just Ystad? Det är ganska lätt att få förklaringen genom att ta fram det som skrevs i de lokala tidningarna vid det där tillfället och dessutom söka ”insideinformation”. Jag har gjort bådadera och här är en sammanfattning:

• Kommunen har blivit en viktig aktör för turistnäringens utveckling.

• Kommunen har gjort föredömliga insatser i nytänkande.

• Kommunen har arbetat för att skapa ett långsiktigt, framgångsrikt och lönsamt företagande.

• Kommunen har åstadkommit samverkan mellan privat och offentlig verksamhet som är av största betydelse för turistnäringen

Man kan väl inte beskyllas för att vara en illojal Hudiksvallsbo om man, efter att ha läst ovanstående som en måttstock, tycker att det krävs stora och omvälvande insatser inom Hudiksvall innan vår kommun kan kandidera för turismpriset, men, som man brukar uttrycka det: ”Ingenting är omöjligt, det tar bara längre tid”. Låt oss anta utmaningen och skrida till verket! Förutsättningarna finns.

Eftersom vi inte har någon turistchef borde den första åtgärden vara att utse eller nyanställa en sådan. Vederbörande ska ”brinna” för uppgiften, vara idérik, entusiastisk och nästan passionerad ledare. Han eller hon ges uppdraget att lotsa fram kommunens turism till åtminstone tre av ovanstående delmål. Resterande fram till slutmålet (om ett antal år) kan bli en trivsam ”finish” som applåderas av publiken – kommuninvånarna. Tänk att det lyckades, det trodde väl ingen på! Nej, inte år 2010 men… Det omöjliga tar lite längre tid men du ska ändå göra det du tror på och tro på det du gör.

Gunnar Dahlberg

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons