Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur det finns bil, SJ

Vår dotter bor i Oslo och bokar tåg hem till jul i oktober. Avgång juldagen den 25/12 kl 07.32 från Oslo.

Annons

Av en slump tittar hon på sin avgång den 23/12 mitt i natten då hon jobbar på sjukhus och finner att SJ efter tidtabelländring 9/12 har ställt in det redan bokade tåget i den nya tidtabellen. Inget sms, inget mejl från SJ.

Resulterar i att hon får ta extra ledigt, köpa fullpris flygbiljett samt att undertecknad den 23/12 får köra Hudik–Arlanda och retur för hämtning.

Dottern hade ju lika gärna kunnat stå på stationen i Oslo på juldagen får att konstatera att tåget inte går och inte kommit hem alls.

Hur kan SJ motivera detta? Ställa in tåg vid tidtabellsändring där det finns bokade biljetter och inte meddela? Inte ta något ansvar för detta överhuvudtaget?

För alla som ska någonstans, speciellt där anslutningar med exempelvis flyg står på spel: Ta bilen. En månads total resebojkott mot SJ torde snart behöva organiseras. Vore kul om man kunde får ett svar från någon ansvarig. Kundtjänst kunde inte ge något vettigt besked om det inträffade.

I dag 30/12 kl 13.30 ska dottern åka hem till Oslo. Tåget är inställt!

Ersättningsbuss kommer, en, och bara hälften av passagerna kommer med och hur ska hon nu komma till Arlanda och hinna med flyget? Bilen förstås!!

SJ borde skämmas och kanske lägga ner verksamheten. Dags för organiserad bojkott!

René Klötz

SJ svarar: Det är alltid tråkigt de gånger våra kunder får problem med sin tågresa och inte är nöjda med den. Enligt vår kundtjänst bokades resan via internet den 26 september och den 28 november skickades ett mejl till uppgiven epostadress om att avgången är inställd och där din dotter ombeds kontakta SJ för om- eller avbokning. I allt detta har uppenbarligen något gått fel med påföljande besvär för er familj, vilket SJ beklagar. En handläggare från SJ:s Contact Center kommer att kontakta er för att reda ut detta på ett för er bra sätt.

Dag Rosander, SJ:s presschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons