Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryck rätt, Bergström

Det ligger inte i vårt intresse – allra minst nu i valtider – att vinna några kortsiktiga debattpoäng mot dig Sven Bergström. Du röstade emot din egen riksdagsmotion om kommunal vetorätt för prospektering av uran.

Annons

Alla Nianforsbor som sedan 1983 framgångsrikt har kämpat mot uranbolagens planer på prospektering och gruvbrytning i vår by är medvetna om att våra framgångar beror på att vi lyckats vinna gehör för vår sak långt utanför byns gränser och i alla politiska läger i kommunen. Samtliga partier stöder oss och ger tydliga signaler att kommunen med sin vetorätt kommer att stoppa eventuell uranbrytning. Till detta kan läggas att kommunens miljötjänstemän har biträtt oss på ett fördömligt sätt. Kort sagt, vi har ett kompakt stöd runt om i bygderna och i kommunpolitiken. Detta gläder och stärker oss. Vår absoluta önskan är att det så ska förbli. En total politisk enighet. Stöd från höger till vänster. Kunskapen finns ju i kommunen. Politikerna vet hur urangruvor fungerar.

Det ligger inte i vårt intresse – allra minst nu i valtider – att vinna några kortsiktiga debattpoäng mot dig Sven Bergström. Du röstade emot din egen riksdagsmotion om kommunal vetorätt för prospektering av uran. Det blev ett bakslag för oss, som hoppades, att du skulle rösta för.

Men nu går vi vidare – våra verkliga fiender är nämligen uranbolagen och prospekterarna, riskkapitalisterna och lycksökarna i den dödsbringande uranindustrin. Det är dessa aktörer vi bekämpar. Inte riksdagsmän som halkat i diket. Vi väljer våra krig. När det hettar till i Nianfors nästa gång, är du välkommen att förena dig med oss. Vi behöver ditt och andra politikers stöd. Alla är lika välkomna, från höger till vänster.

Men du, Sven – som vi sa i vår förra insändare den 17 juni finns chans för dig att rösta rätt och – så att säga – höja trovärdighetsfaktorn. Då gäller det borttagandet av stopplagen för kärnkraft. Vi håller tummarna, att du trycker på rätt knapp den dagen.

Inge Sylvén för

Kommittén Nej till uran i Nianfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons