Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttsamma lögner av S

Det är tröttsamt att dag ut och dag in öppna tidningarna och läsa uttalanden, pressmeddelanden, insändare och annat av Socialdemokraterna och dess företrädare som faktiskt bara kläckts fram för sätta skräck i människor.

Annons

Det är tröttsamt att dag ut och dag in öppna tidningarna och läsa uttalanden, pressmeddelanden, insändare och annat av Socialdemokraterna och dess företrädare som faktiskt bara kläckts fram för sätta skräck i människor och på så sätt vinna sympatiröster. En ständigt återkommande skribent i dessa sammanhang är Ove Ericsson (S) som den 17 mars skriver att statsskulden ökat sedan vi Moderater tog över regeringsmakten tillsammans med alliansen. Detta är ren och skär lögn.

År 2006 var statsskulden 1 270 miljarder kronor. Efter tre och ett halvt år av alliansstyre ser det väldigt annorlunda ut. Den 28 februari 2010 var den svenska statsskulden 1 111 miljarder kronor (Källa; Riksgälden).

Det kan alltså konstateras att trots den djupaste finansiella kris sedan 1930-talet är statskulden lägre i dag än den var med Göran Persson, Mona Sahlin, Lars Ohly och Maria Wetterstrand. Detta är en mycket glädjande utveckling för Sverige, och tack vare att vi inte längre har en regering med spenderarbyxorna på, kommer vi starkare ur den här krisen än många andra länder. Det gör att vi har råd med framtida satsningar och investeringar, bland annat på sänkta skatter för pensionärerna som drabbats hårdast av krisen, också ökade satsningar på skola, vård och omsorg.

Röstar vi fram den rödgröna röran i valet i september kan vi vänta oss en helt annan situation, eftersom man i det gänget tror sig ha råd med allt till alla. Det kommer att leda till en kraftig ökning av den svenska statsskulden, vilket bland annat leder till högre räntor och en knivigare situation för alla oss som lever i Sverige. Man kan nästa fundera på, om det finns en gömd sedelpress på Sveavägen 68 i Stockholm?

Viktor Wärnick (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons