Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på monopol

Jag fasar för ett nytt sjukvårdsmononpol i Hälsingland, där ekonomisk vinst är långt viktigare än patienter och anställda. Jag brukar förespåka alternativa former men det här alternativet tackar jag bestämt nej till.

Annons

Många är upprörda och trötta på Landstingets tidigare monopol på sjukvård, och lika trötta på alla försämringar som det inneburit. Jag är en av dem.

Under några år har jag dock följt koncernen Mitt Hjärtas etablering på marknaden och följt alla turer med paret Hammarströms uttalanden. För varje dispyt de varit inblandad i och för varje uttalande paret med Anna Hammarström i spetsen har gjort, desto fler varningsklockor ringer det i mina öron.

Ingen får tydligen stoppa deras planer, varken upphandlingsregler eller annat. Jag har dessutom anhöriga samt bekanta som drabbats av kvalitetsförsämringen av Bollnäs hälsocentral. Jag har också anhöriga som fått känna på parets personalpolitik och den är minst sagt skrämmande.

Rent av hjärtlös, vilket ju är anmärkningsvärt med tanke på att de bland annat handhar hjärtsjukvård! Jag fasar för ett nytt sjukvårdsmononpol i Hälsingland, där ekonomisk vinst är långt viktigare än patienter och anställda. Jag brukar förespåka alternativa former men det här alternativet tackar jag bestämt nej till.

Leif

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons