Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på gammal röd retorik

Jag är så fruktansvärt trött på den ”rödgröna rörans” 50-talsretorik.

Annons

När man inte har andra argument än att spy galla över det så kallade ”högerspöket” (begreppet användes flitigt på 40- och 50-talen) så blir man mörkrädd om dessa okunniga politiker mot förmodan skulle vinna valet. Hur skulle det se ut om Ericsson eller Sandvik skulle anställa en verkställande vars enda merit är ett gammalt medlemskap i SSU, jobbat på SJ som konduktör, eller vad man nu har sysslat med(!). Man kan ju faktiskt jämföra ledningen av landet med att leda ett gigantiskt företag.

Jag minns i dag med förskräckelse min egen uppväxt där mina föräldrars generation mer eller mindre trakasserade oss ungdomar som på 60- och 70-talet av egen vilja ville studera vidare. ”Inte ska´ du väl bli nå´n jävla tjänsteman gosse, åka Mercedes och se ner på oss andra – näe, skaffa dej ett riktigt jobb för fan och bete dej som folk”!

Man tror knappt att det är sant. Utnyttjade man inte Folksam, OK, Konsum och Sparbanken samt var medlem i LO så ansågs man vara en svikare och hade man dessutom kämpat i fyra år för att få en ingenjörsexamen då var uteslutningen total. Så vill vi aldrig ha det igen!

Jag har också varit socialdemokrat men insåg snart att vänsterfalangens sätt att bromsa medborgarnas eget kunnande och viljan att komma framåt, genomfördes effektivt med hjälp av klassisk planhushållning och toppstyrning.

Nej – tro på människan, se till att vi har frihet under ansvar och hjälp dem som verkligen behöver, så går vi en ljus framtid till mötes i vårt älskade Sverige.

Sture Westberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons