Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröstlöst med papegojsvar

Att debattera med en bokstavstroende och få "papegojsvar" är tröstlöst och frustrerande, skriver signaturen RB i en replik på två insändare.

Annons

Jag känner för dig Lennart Gunhamre, att debattera med en bokstavstroende och få "papegojsvar" är tröstlöst och frustrerande. Vad som är sanning och historiska fakta är svävande näst intill obefintlig hos dem, vilket gör att man tolkar det man läser så att det skall passa önsketänkanden och myter till att skapa religioner fyllda av orimligheter, motsättningar och tankesvackor.

Läs även: Lennart Gunhamres insändare "Bibeln som film skulle ha blivit barnförbjuden"

Kjell Norlins förklaring (16/8) att de grymheter som skildras i Gamla Testamentet att människor är sådana och tar exempel från vår tid. Men Kjell Norlin, skillnaden är den att dessa grymheter var sanktionerade av din personlige gud för att bana väg för hans utvalda folk och krossa, förgöra allt, alla som bjöd motstånd.

Läs även: Kjell Norlins insändare Bibeln skildrar sanningen

Vad gäller Jesus vet vi ju inte ens om han var en historisk person. Om någon i dag skulle påstå sig vara guds son skulle denne anses vara galen. Det fanns många förryckta predikanter vid samma tidpunkt och områdena präglades sedan århundraden av tron på högre makter, vidskepelse, trolldom och smådjävlar "djinner". De fanns närvarande vid uppkomsten av judendom, kristendom, islam och kom att prägla de myter som uppstod. Det står var och en fritt att tro på detta så länge de inte vill pådyvla andra sina "sanningar" men tyvärr gör de det ogenerat.

RB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons