Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trodde att det skulle bli en pudel

Jag hade börjat hoppas att Thoresen skulle göra en pudel eftersom repliken dröjde på min kritik av det senaste Folketshus bidraget. Men han väljer att gå till försvar.

Annons

Jag hade börjat hoppas att Thoresen skulle göra en pudel eftersom repliken dröjde (26/3) på min kritik av det senaste Folketshus bidraget. Men han väljer att gå till försvar.

I brist på bra argument måste han ta dåliga till exempel att jämföra med kommunpengar till fasadrenovering av IOGT/NTO:s lokal 2006. Sådana utgifter är normalt en tung post för övriga föreningslivet, men det behöver inte Hudiksvalls Folketshusförening oroa sig över.

De har haft gratis hyra. Därtill driftsbidrag på 1,6 miljoner årligen. Förra hösten fick de dessutom ett extra tillskott på 1,5 miljoner kronor plus 500 000 kronor i förskott från 2010 års driftsbidrag, för att sanera ekonomin. Thoresen lovade då heligt att detta var sista kapitaltillskottet.

Redan i början av mars var pengarna slut och FH satt med akuta skulder. Thoresen lägger i det läget fram ett förslag att kommunen skall göra en ytterligare förskottsbetalning på 408 000 kronor av 2010 års driftsbidrag. Som jag uppfattat saken var dessa pengar avsedda till driften tredje kvartalet. Alltså juli-september.

Vi vet hur det gick. S och V röstade igenom förslaget. Miljöpartiet och den övriga oppositionen var emot. Inom några timmar hade pengarna försvunnit i en skatteinbetalning för att rädda s-ledamöter från betalningsansvar och konkursanmälan inlämnad.

Detta har absolut ingenting med att rädda föreningar som både Sven-Åke Thoresen (S) och Daniel Pettersson (V) försöker hävda i sin debattartikel.

Nästa kommunstyrelse får ni en ny chans att visa hur ni ser på övriga föreningslivet. Då kommer ett återremitterat ärende om investeringsstöd på 300 000 kronor till IOGT/NTO-huset, Hudiksvall. I förra kommunstyrelsen var förslaget till beslut avslag.

Pengarna är avsedda för att iordningsställa nya verksamhetslokaler för drogfria ungdomar i årskurs 7-9. Kommunens insats är en förutsättning för att Boverket skall stödja projektet med 500 000 kronor och att föreningen själv går in med 200 000 kronor. Miljöpartiet kommer i kommunstyrelsen att stödja den ungdomssatsningen.

Göte Bohman (MP)

ledamot av kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons