Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tro på evolutionen – något i ”hästväg”

Så kom då Bo Gullefors erkännande till slut: evolutionen ”går inte att experimentellt bevisa” och den är ”svår för oss människor att upptäcka” (8/5).

Annons

Vad som krävs är helt enkelt en enormt stark tro – något i ”hästväg”. För Richard Dawkin och BG räcker det med en ”nära på komplett samling fossil” från de senaste 60 miljoner åren (3/5) av vår planets 4,5 miljarder år (21/4) för att ”fabricera” teorin om tillkomsten av vår tids välväxta hästras utifrån den första urtypen Eohippos – ”inte större än en räv”. Tro det den som vill!

Det är inte bara det att det fattas viktiga delar i fossilsamlingen för att göra hästens släkttavla komplett. Alltsammans har dolts i ett töcken av miljontals år, för att ingen ska kunna motbevisa teorin. 60 miljoner år är en svindlande avlägsen tid för både BG och mig, som bara har drygt 70 år på nacken och inte kunnat notera att några nya arter av släktet Hippos utvecklats. Det fattas således sex ”nollor” i vår ålder för att vi med någon större säkerhet ska kunna uttala oss om vad som hänt sedan Eohippos gick till vila. Han ligger tydligen hästlängder före oss i tiden!

Jerker Sjölander

Härmed avslutas debatten om livets uppkomst för den här gången. Insäntredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons