Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre barn – tre skolor

Hur tänkte de när en förälder ska lämna det minsta barnet på växsjö förskola 1–3 år, det mellersta barnet på Björktjära skola klass 1–2 och det äldsta barnet på Granberg skola klass 3–6 och allt detta ska ske före en normal arbetsdag.

Annons

Hur tänkte de...

...när en förälder ska lämna det minsta barnet på växsjö förskola 1–3 år, det mellersta barnet på Björktjära skola klass 1–2 och det äldsta barnet på Granberg skola klass 3–6 och allt detta ska ske före en normal arbetsdag. Sedan har vi samma procedur fast baklänges, Granberg–Björktjära–Växsjö och till sist hem efter avslutad arbetsdag. Nog pysslar vi föräldrar ihop vardagen med några extra bilresor och hjälper till med miljöförstöringen tack vare dessa extra turer men det har nog Bollnäs kommun räknat på.

Det som gör ont i mig är när syskon par i denna unga ålder måste splitras, syskon är och kommer alltid att vara en trygghet och en tröst när man känner sig ledsen och rädd. Några hävdar då att man inte ska splittra våra barn men hur går det till? Barnen får välja mellan att splittras från ett eller flera syskon eller sin trygghet i klassen då alla andra kompisar finns kvar på en av skolorna till exempel klass 1–2 på Björktjära skola. Hur ska en förälder förklara för sina barn att kommun har gjort det rätta för barnen. Hur jag än vänder mig så har jag ändå rumpan bak och det innebär att ett eller flera barn kommer såras. Vilken underbar skolpolitik vi har i Bollnäs kommun... och – nej, de tänkte inte!

Förälder till barn på Växsjö skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons