Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkiga granskogar

I framtiden blir det en mörk dyster och steril "granparkering" där undervegetationen är obefintlig. Varken djur, fåglar eller människor trivs där. Sorgligt men så ser det ofta ut i dagens skogsbruk när pengarna styr.

Annons

Heder åt den skogsägare som avverkat i sin skog efter Flygfältsvägen i Östanbo. Det har skett på ett humant och föredömligt sätt.

Om de andra skogsägarna gjort detsamma vid tidigare avverkning intill och i skogarna kring Östanbo för övrigt då hade naturen haft en bättre chans till återhämtning. Där fälldes furor så grova att modern teknik inte gick att använda, utan de fick fällas manuellt. Dessa gigantiska furor borde ha fredats. Man frågar sig om skogscertifieringslagen iakttogs? Och Skogsstyrelsen, är den tandlös?

På hyggena har nu så gott som enbart gran planterats. Alla som är insatta i detta vet att först växer lövslyn upp. Sedan tar granen över. I framtiden blir det en mörk dyster och steril "granparkering" där undervegetationen är obefintlig. Varken djur, fåglar eller människor trivs där. Sorgligt men så ser det ofta ut i dagens skogsbruk när pengarna styr.

A.H.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons