Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total politisk urspårning

/

Skribenten hittar likheter mellan spårdebatten av Ostkustbanan och HC Andersens Kejsaren utan kläder ...

Annons

Hela utredningen Ostkustbanans Nya dragning är ju en nutida utgåva av H C Andersens Kejsaren utan Kläder, där politiker och tjänstemän i likhet med bedragarna (vävarna) väver nya kläder till Kejsaren (Hudiksvalls kommuninvånare) utan något som helst material i vävstolarna. Utredningen förväntas väl ha samma underbara egenskaper som tyget som vävs i sagan, det vill säga i utredningsförslaget målas en osann och förgylld bild som inte finns, eller kommer att finnas och som är osynlig för kommunens invånare utom för bedragarna som tror att invånarna är dumma och inget ser eller förstår.  

Ett par axplock, men det finns hur många galenskaper som helst utan att behöva leta!

Ur slutsats: "De positiva effekterna av ett dubbelspår förväntas bli många. Restider förkortas, möjligheterna att nå en större arbetsmarknad och fler studieorter ökar. Därtill förbättras tillgängligheten till service- och upplevelsevärden. För att optimera dessa effekter är det viktigt att stationen är tillgänglig för alla trafikslag."

Att grunda och genomföra ett mångmiljard projekt på förväntningar och antagande om att restider eventuellt förkortas och service och upplevelsevärden förbättras på bekostnad av att Hudiksvalls centrum kommer att tömmas på det lilla som återstår stadens identitet och ursprung för att aldrig mer kunna ses eller upplevas.

Ur Bakgrund: "Ett nytt dubbelspår skulle bidra till en minskning av dessa problem. Är att rasera historiska kulturvärden och ytterligare vandalisera det lilla som återstår av stadens ursprungliga unika och genuina karaktär, för att kanske minska lite, inte lösa ett problem!"

Ur Bortvalda alternativ: "Efter samrådet år 2015 har handlingarna reviderats utifrån Kommunstyrelsens inriktningsbeslut § 18 (2016-02-02), där det framgår att den östliga korridoren, ur ett kommunalpolitiskt perspektiv, ska förordas i det fortsatta planarbetet. Detta är också anledningen till att de västliga korridorerna valts bort."

Vad menas med att välja bort de västliga korridorerna ur ett kommunalpolitiskt perspektiv framför östliga korridoren? Vad innehåller det kommunalpolitiska perspektivet? Utredningen visar inget om detta.

Ännu en politisk dubbelspårig illusion, i paritet med (storvulna Oljebergrummet i Köpmanberget eller Fernes badhus som politiska monument) måste stoppas omgående för att förhindra dubbelspår genom vår stad.

Björn L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons