Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma ord på papper

Öjeskolan har gjort det igen! Gått ut i LjP och sagt att det inte förekommer någon mobbning på skolan. Det är något som inte alls stämmer. Där finns elever som dagligen blir utsatta för mobbning.

Annons

Öjeskolan har gjort det igen! Gått ut i LjP 5/5 och sagt att det inte förekommer någon mobbning på skolan. Det är något som inte alls stämmer. Där finns elever som dagligen blir utsatta för mobbning, utanförskap och utfrysning. För dessa elever blir skoltiden till ett långt lidande.

Skolan har en handlingsplan där alla jobbar för att man ska respektera varandra och känna trygghet på skolan men det är bara "tomma ord" som finns på papper.

De resurser som de säger sätts in om en elev mår dåligt fungerar inte alls. Det finns elever som påpekar för lärare när de sett att det finns någon som är utanför och inte har några kompisar får höra glåpord med mera, med det händer ingenting. Så de där trygghetsgruppträffarna på schemalagd tid mellan elever och mentor, lägg hellre den tiden på de elever som verkligen behöver den och inte på elever som klarar sig bra ändå.

Rektor Ahmad Odeh säger att mobbning är en tolkningsfråga. Det tycker inte jag. Så fort att ett barn mår dåligt av sin skoltid på grund av mobbning eller trakasserier från någon annan elev eller pedagog på skolan, så är det mobbning.

Hoppas Öjeskolan kan nå upp till sitt mål om nolltolerans vad gäller mobbning och kränkande behandling. För ingen ska behöva få sin skoltid förstörd på grund av det.

Anna Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons