Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toalett är vad som behövs

Det har ventilerats vad man ska ha ett torg till: en allmänhetens träffpunkt, ett turismens centrum och plats för aktiviteter har framförts. Men märkligt nog har inget förslag setts till om det mest basala: toaletter.

Annons

Politiska partier har låtit allmänheten inkomma med synpunkter om Brotorget och i insändarspalten har många yttrat sig i frågan. Konkreta förslag har varit: scen, kaffeservering, vattensport, små bodar för köpmanskap, sittbänkar, träd och galleria.

Det har också ventilerats vad man ska ha ett torg till: en allmänhetens träffpunkt, ett turismens centrum och plats för aktiviteter har framförts. Men märkligt nog har inget förslag setts till om det mest basala: toaletter.

På baksidan Brostugan fanns en toalett som efter en tid hölls låst men efter påpekande försågs med lås med myntinkast. Men vad gjorde man om inte rätt peng fanns i fickan och nu är Brostugan borta.

Det talas om att Bollnäs ska sträva till ökad turism och handel. Det innebär ett ökande antal besökare som ej är boende i Bollnäs tätort och att dessa besökare behöver tillgång till toaletter är uppenbart.

Hur det nu än blir med Brotorget, bör ansvarig instans se till att torget eller dess anslutning förses med toaletter och att man i nödens stund inte behöver stå och fumla efter lämplig peng. Någon resglad person i kommunen kan göra en studieresa till Venedig och hålla utkik vid gathörnen och föredömligt lite varstans finna skylten Toalett och en hänvisningspil och inte behöver man någon lire till hands.

Bertil Sefbom

Vallsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons