Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjechov som bondkomik

Så löd rubriken på en av de sällsammaste recensioner undertecknade råkat läsa. Karin Kämsby har signerat den. Har vi sett samma föreställning?

Annons

Tjechovs Tre systrar spelades med elegans, finess och total inlevelse i en underbar scenografi späckad med tidstypiska detaljer. De välgjorda dräkterna och den härliga ryska musiken som följsamt ackompanjerade händelserna på scenen och aktörernas sinnestämningar bidrog till en fullödig föreställning.

Regissören Margareta Sundström hade på ett magiskt sätt återskapat förra sekelskiftets Ryssland på en gräsmatta i Hälsingland. Skådespelarna – vi talar här om amatörer – var tonsäkra och föll aldrig för ett ögonblick ur sina roller. Däremot kunde man glädja sig åt ett utsökt tyst rollspel som speglade deras känslor: förälskelse, längtan, besvikelse, svartsjuka, glädje och sorg.

Bondkomik? Aldrig i livet!

Hervor Sjödin och Evy-Ann Forssner

Kulturen svarar: Vad trevligt för er att ni tyckte att föreställningen var så översvallande bra! Det gläder säkert alla som arbetat med den och särskilt de fritidsspelande skådespelarna på scenen. Personligen tycker jag att även bondkomik kan vara rätt kul, men smaken är som alla vet delad.

Karin Kämsby

vikarierande kulturredaktör

Hälsingetidningar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons