Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips för ett finare Ljusdal

Några besparingsförslag till Ljusdals kommun: bygg ingen tredje älvbro. Några minuters kortare väg till Järvsö väger lätt i förhållande till förstörd natur och kulturmiljö där den nya bron med därmed sammanhängande motortrafikleder är tänkta att dras fram. Det finns knappt någon orörd miljö längre runt Ljusdals tätort. Förresten så blir ju vägen till Färila längre!

Annons

Behåll den nuvarande timmerterminalen. Den ger liv åt stationsområdet. Det är positiv symbolik i det förhållandet att den som kliver av tåget eller bussen i Sveriges skogrikaste socken möts av en timmerterminal. Det är ett sätt att visa stolthet över vår kommuns skogsbrukstraditioner. Natur- och kulturmiljö förstörs på ännu fler platser runt Ljusdals tätort. (Se ovan.)

Låt den nuvarande gestaltningen av postplan vara, åtminstone tills det kommer ett bättre förslag. Personligen tycker jag att de gamla fotografierna från den ursprungliga bussplanen med mera verkar visa en levande och trivsam miljö. Tyvärr antagligen omöjlig att förena med dagens trafik och krav på p-platser.

Blockera inte den fria sikten från postplan mot Wallins med ett affärshus. P-platserna som ligger där behövs dessutom.

Riv inte upp och förstör den trevliga södra järnvägsparken. Den är bra som den är, men planteringarna skulle eventuellt behöva lite uppfräschning.

Eva Kämsby

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons