Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timvis elmätning pressar priserna

Den senaste elräkningen har nu nått många hushåll. Det kalla vädret har pressat upp elförbrukningen, vilket för många har inneburit rekordhöga elräkningar.

Annons

I stora delar av Sverige har vi haft en av de strängaste vintrarna på årtionden. Något som vi som bor i Söderhamn verkligen har fått känna av. Under vintern har också många av de svenska kärnkraftsreaktorerna stått stilla.

Trots att vår energiförsörjning inte har varit direkt hotad visar det på att vi i alltför hög grad är beroende av bara två kraftslag: vattenkraft och kärnkraft. Behovet av ett tredje ben i energiförsörjningen har framgått med all tydlighet.

En kraftfull utbyggnad av ny förnybar energi är därför en prioriterad fråga för Centerpartiet. Det är dock inte allt. Ett annat område är energieffektivisering och att elkunderna ska få större möjligheter att påverka sina egna energikostnader.

Den senaste elräkningen har nu nått många hushåll. Det kalla vädret har pressat upp elförbrukningen, vilket för många har inneburit rekordhöga elräkningar. Genom att se över möjligheten för timmätning vill Centerpartiet göra det mer lönsamt för enskilda personer att spara el.

För det enskilda hushållet finns det pengar att tjäna. En familj som bor i en villa med en genomsnittlig energianvändning skulle genom timvismätning kunna spara 5 800 kronor per år i minskad elförbrukning Centerpartiet vill ge elkunderna större möjligheter att påverka sina egna energikostnader.

Vi ser därför timmätning som en naturlig utveckling för att kunderna ska få bättre information om sin förbrukning och därigenom kunna styra sina kostnader.

Magnus Svensson (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons