Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans kan vi göra skillnad 

/

Ett av orosmomenten i vårt län är ungdomsarbetslösheten, vilken är oacceptabelt hög. Det lokala näringslivet tillsammans med kommunerna måste tillsammans se till att de här unga människorna får in en fot på arbetsmarknaden, skriver insändaren.

Annons

Vi riskerar annars att våra unga fastnar i utanförskap eller att de lämnar våra kommuner för att inte komma tillbaka. Och vi har alla sett vad som på sikt händer med orter som inte lyckas fånga ungdomars intresse. 

Det handlar om att visa ungdomarna att de behövs och att få företagen att inse att kompetensförsörjningen framöver kommer att bli problematisk om trenden inte bryts.

De ungdomar som vill stanna kvar i vår region är en resurs som ska tas tillvara. 

Nu vill vi lyfta denna viktiga fråga i Hudiksvalls och Ljusdals kommuner, genom att Hälsinglands Sparbank som initiativtagare tillsammans med HNA, kommunerna samt Arbetsförmedlingen anordnar en Speeddatingdag för ungdomar mellan 18 och 24 år.  

Målet med denna dag är att ge våra ungdomar en chans att prova på ett jobb, inspirera dem att utbilda sig, få en möjlighet att få en rad i sitt CV och en referens att hänvisa till. Uppmuntra ungdomar att komma på denna viktiga dag. 

Genom att agera i samverkan kan vi företag hjälpa till att bygga ett hållbart samhälle för framtiden.

Elisabeth Mereborg

företagschef Hälsinglands Sparbank

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons