Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillgänglighrådet verkar ha fastna i byråkratisk en röra

Tack Rolf Orre och HSO för
insändaren
om Tillgänglighetsrådet och för den tidigare frågan till partierna i samma ärende!

Annons

Efter säkert ett omfattande antal utredningstimmar, med två utredningar om folkhälsa och rådgivande organ, beslutade fullmäktige på ett tjänstemannaförslag år 2010 att styrelse och nämnder ska inför kommande mandatperiod 2011–2014 utifrån ett konstaterat behov besluta om inrättande av rådgivande organ inom sina respektive verksamheter. I fullmäktiges beslut fanns också ett uppdrag att en utvärdering skulle göras senast 2013.

Året efter, det vill säga 2011, beslutade KUS, BUN och ON att organisera ett Handikappråd som 2013 namnändrades till Tillgänglighetsrådet. Efter ytterligare ett antal nedlagda byråkrattimmar antog de tre nämnderna också ett reglemente. Såväl fullmäktiges beslut som rådets reglemente är tidssatt till mandatperioden 2011–2014. Tyvärr verkar rådet, som en hel del annat, ha fastnat i den byråkratiska röran i Rådhuset/Förvaltningshuset.

Någon utvärdering kan jag inte finna i diariet och några beslut om att fortsätta med rådet efter 2014 verkar heller inte finnas. För att uttrycka sig milt kan man konstatera att det finns ett visst förbättringsutrymme när det gäller ledarskapet i Söderhamns kommun.

Hans Sundgren (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons