Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidiga insatser i skolan

Svar till Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund (14/9).

Annons

Vi har en bra förskola och skola i Söderhamn – men den kan säkert bli bättre. Centerpartiet vill ha en flexibel och individanpassad skola. Det behövs en skola där varje elev uppfattas som unik och får möjligheter att lära och utvecklas. Varje elev behöver synas i skolan.

Lärarna i Söderhamn gör ett mycket bra arbete, trots att lärartätheten är låg. Detta visar bland annat att andelen elever med godkända betyg i alla ämnen ökat från 71 procent 2007 till 82 procent våren 2010. Vi vill stärka synen på kunskap och ta tillvara varje elevs drivkraft, entreprenörskap och förmåga.

Alla barn ska må bra i skolan och trivas med att lära. Skolan ska präglas av kunskap och arbetsro.

Eleverna ska få stöd efter behov. Vi har professionell personal i skolan, lärare, specialpedagoger, psykologer och kuratorer, som vet hur man prioriterar och utför detta arbete. Det är mycket viktigt att elevens och föräldrarnas behov och önskningar tillgodoses. Vi vill behålla lärartätheten samtidigt som hänsyn tas till ett sjunkande elevunderlag.

Vi vill prioritera tidiga insatser i skolan utifrån elevernas kunskapsmål. Vi vill också att nolltolerans mot mobbning i skolan skall vara en självklarhet;

Dessutom vill vi att föräldrar ska kunna välja barnomsorg och skola till sina barn i såväl kommunal som privat regi och att inflytande och ansvar i skolan ska vara en rättighet för alla elever. Om mindre undervisningsgrupper är ett behov – så bör det få finnas sådana. Vi har mycket välutbildade förskollärare i kommunen – men också många barn per personal.

Barngrupperna får inte blir större.

I stort är alla era frågor prioriterings- och budgetfrågor för kommunen.

Jan-Eric Berger, Centerpartiets talesman i skolfrågor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons