Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiden när Socialdemokraterna ensamt kunde regera är förbi

Replik SSU Gävleborg: I en replik till oss skriver Elin Pöllä från SSU (
20/1
) att politisk stabilitet har högsta prioritet.

Annons

Med ett sådant uttalande från en företrädare för regeringens ungdomsförbund blir det enkelt att ställa sig frågan vilken verklighet SSU lever i. Vänsterregeringens första ett och ett halvt regeringsår har snarare kännetecknats av allt förutom stabilitet: en förlorad budgetomröstning, ett inställt nyval, rekordmånga svikna vallöften, en fullständig kovändning i migrationsfrågan och en stor ovilja till nödvändiga reformer av arbets- och bostadsmarknaden.

Tiden där Socialdemokraterna ensamma kunde regera landet och där en socialdemokratisk regering kännetecknades av stabilitet är förbi. Med betydande låsning inom regeringspartierna och deras stödparti när det kommer till nödvändiga reformer är riskerna överhängande. Inte minst på långsikt riskerar såväl ekonomi som välfärd att drabbas kraftigt om inte arbetsmarknaden och bostadsmarknaden öppnas upp för dem som står utanför.

Det är från den utgångspunkten som vi landar i den för ett politiskt parti enkla slutsatsen att presentera förslag och lösningar som vi tror är nödvändiga. Moderaterna och Alliansen har bättre förutsättningar att tillsammans, och över blockgränserna, genomföra och hitta de lösningar som krävs kopplade till Sveriges stora framtidsutmaningar. Att som SSU försöka klistra Sverigedemokraterna på detta och börja prata spelteori är inte att fokusera på politiken. Vi vill att svensk politik ska handla om politik och politiska förslag. SSU borde dela den viljan och presentera vad de vill göra istället för att använda Sverigedemokraterna som slagträ i debatten.

Adam Rydstedt

distriktsordförande MUF Gävleborg

Rasmus Törnblom

förbundsordförande MUF

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons