Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thunholm ganska ensam om sin teori

Härje Thunholm (
helahälsingland.se
) förnekar inte att klimatet blivit varmare, men det är inte människan som är orsaken till detta, skriver Christer Nilsson.

Annons

Däri är han ganska ensam, ty enligt Världsnaturfonden är i stort sett alla klimatforskare ense om att den accelererande klimatförändring vi ser idag är orsakad av mänskliga aktiviteter. Våra utsläpp rubbar balansen i naturen och de växthusgaser vi släpper ut gör filten i atmosfären tjockare med följd att det blir varmare. Sedan industrialismens början har mängden koldioxid i atmosfären ökat markant – från knappt 280 ppm till 400 ppm. Största delen av ökningen har skett efter andra världskriget.

Som tur är så har haven kunnat buffra en del av växthusgaserna, men till slut kan de inte ackumulera mera, utan de kommer att avge mer än de kan ta upp. Då kommer temperaturökningen i luften att ske ännu snabbare. Dessutom är varmare och surare hav skadliga för fiskar, korallrev och marina ekosystem. Och här har vi redan på skilda håll sett resultaten.

Men för Härje Thunholm är ju detta bara en skröna, tillverkad av samvetslösa politiker som vill skapa en ny världsordning grundad på planhushållning och som, hemska tanke, liknar neokommunism. Med en sådan som Thunholm lönar det sig föga att diskutera, han är lika konspirationsbenägen, som de skumraskfigurer som trodde på den judiska och bolsjevikiska sammansvärningen före andra världskriget.

Christer Nilsson

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons