Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorwaldsson har hoppat i fel säng

När jag tittar och läser om avtalsrörelsen på olika medier som just nu försöker förhandla om drygt 500 olika avtalsområden i landet inom olika Landsorganisationer, läs LO, ser jag ett allt mer liberalt och splittrat LO, skriver insändaren.

Annons

Ett fåtal förbund ser sig som ledare av avtalsrörelsen när de först har sagt att man inte följer det så kallade märket och nu senast att LO och Svenskt näringsliv har bildat part. Man menar att de som har brutit sig ur LO-gemenskapen ska vara ledande för fortsatta förhandlingar för majoriteten av LO:s olika medlemmar.

Som jag ser det har LO med Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande, agerat olyckligt och svikit hela arbetarrörelsen när han hoppat i säng med Svenskt näringsliv om en så viktig period för avtalsrörelsens olika medlemsorganisationer. Här borde alla olika medlemsförbund se över vilken ledning man nominerar och välja ny ledningsgrupp på nästa LO-kongress. Första frågan är till nominerade på nästa kongress borde vara: Har du förtroende från löntagare eller arbetsgivare?

Osmo Savikko

kritisk Transportare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons