Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testa smink på djur är fel!

/

Många sminkmärken testar sina produkter på djur och det är inte snällt mot djuren som blir utsatta, skriver Elin Johansson, 12.

Annons

Varje år används och dödas ungefär 100 miljoner djur över hela världen, 2800 djur bara i Sverige varje dag. Många testar för att få sälja i utlandet för i vissa länder är det krav på det. Men det tycker jag är fel. Sluta med att testa smink på djur!

För det första så blir djuren illa behandlade och utsatta för alla möjliga produkter som skadar dem. De får må dåligt och får utslag som de kan dö av.

För det andra så om man är emot djurtestning och man vill köpa smink så kan man inte, för att det just har testats på djur och då får inte affärerna in pengar. Det finns några sminkmärken som inte testar på djur och dessa borde fler köpa.

För det tredje så är inte djur någon sak som man kan använda hur man vill, det är en levande varelse som inte ska behöva gå igenom alla saker som de utsätts för.

Avslutningsvis menar jag att man ska sluta testa smink på djur för att det är så synd om djuren som ska behöva dö för att vi ska få en sminkprodukt att använda. Köp smink som inte testats på djur!

Elin Johansson

12 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons