Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniken gör underverk – eller undervärk?

/

Tänk så bra det är för oss äldre som får uppleva dagens tekniska underverk (undervärk?), konstaterar Jörgen Rystedt ...

Annons

Vi behöver inte stå i kö på banken längre för att hämta pengar. Om vi bara har ett plastkort kan man direkt få ut pengar genom ett hål i en vägg. Ibland kan det vara lite kallt, men i regel ingen kö. Visserligen har det hänt att elaka personer försöker ta de pengar som kommer ut, men oftast går det bra. Pengarna inne i banken måste naturligtvis vara inlåsta så inte bovarna kan ta dem.

Posten fungerar ganska bra. Visserligen finns den inte längre för nu får man stå i kö på mataffären om man vill skicka paket, eller hämta paket. Ibland kan man få hämta paket på någon bensinmack. För att göra det enkelt så kan man få någonting som kallas sms och det betyder att man ska hämta sitt paket någonstans. Man måste då ha en mobiltelefon, förstås. Annars vet man aldrig att det finns något paket att hämta.

Man kan också betala med något som kallas swish. Då behöver man inga kontanter. Fast då måste man ha någonting som kallas för en smartphone. Den är dyr, den.

När man tittar på tv så händer det att programmet slutar och så säger man att det går bra att titta på fortsättningen på play. Jag har inte hittat någon knapp på televisionsapparaten som heter play.

Räkningar kan man betala på något som heter nätet. Det blir billigare och så behöver man inte gå ut. Kvitto kan man få om man har en skrivare.

Det är bra med ny teknik. Billigt är det också. Fast man måste köpa en dator och en skrivare och en mobiltelefon. Det är dyrt det. Tyvärr tror jag att många gamla upplever situationen enligt ovanstående.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons