Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar vi oss runt grynnorna kan vi nå Hudiksvalls vision 

/

Under året har jag koncentrerat mig på att besöka kommunens olika verksamheter. Under ett trettiotal besök ute i verkligheten har jag fått erfara den stora kunskap medarbetarna besitter, skriver Jonas Holm (M) när han sammanfattar Hudiksvall 2015.

Annons

Under året har kommunen haft problem med skenande kostnader och en för stor kostym överlag. Balanspaket, läs sparpaket, har införts vilket drabbat samtliga verksamheter och medarbetare. Det blir fel fokus då kraften måste läggas på hur man måste dra ner på olika saker i stället för att utveckla och satsa på verksamheterna. Jag hoppas det snart är över och att man kan se framåt.

En annan utmaning är de insatser kommunen gjort för våra flyktingar på evakueringsboendena. Här har gemensam vilja och stor planering sett till att onyttjade förskolor och gamla skollokaler kommit till användning. När kommunplaceringarna kommer blir det nya utmaningar i form av skolgång, bostäder och integrationsarbete överlag. Men sen när våra nya vänner integrerats blir vårt samhälle varmare och starkare med den nya kunskapen och mångfalden. Vi kommer att behöva alla goda krafter i framtidens Hudiksvall.

Under julhelgen har vi sett hur behövande firat julafton i kyrkans lokaler och senast den ljusmanifestation mot rasism som spred värme genom staden med både facklor och tal från Möljens scen. Hudiksvall står upp för ett inkluderande samhälle med plats för alla. Vi ska vara tacksamma för alla ideella insatser och gåvor till dem som mest behöver det.

Stora möjligheter finns till utveckling genom den överenskommelse som träffats mellan S och V och M vad gäller hamnområdets utveckling. Detta borgar för att de nya stadsdelarna kommer att byggas och finansieras genomtänkt. En tydlig signal till investerare och byggherrar att oavsett vem som styr i kommunen finns i botten en uppgörelse som inte kommer att brytas. Är oerhört glad att detta kom till efter alla år utan initiativ.

Vårt näringslivsbolag arbetar för högtryck med alla de företag som vill etablera sig i vår kommun. Trycket har aldrig varit större! Detta kommer rätt hanterat att ge tillväxt och nya arbetstillfällen. 

Under året har jag koncentrerat mig på att besöka kommunens olika verksamheter. Under ett trettiotal besök ute i verkligheten har jag fått erfara den stora kunskap medarbetarna besitter och den fina service de dagligen ger inom de olika verksamheterna. Jag vill verkligen tacka för de insatserna även i dessa svåra tider. Bra jobbat!

Om nu kommunen också får till texter på de tre digitala skärmar som står efter infarterna kanske turismen ökar ännu mer. Det nyligen bolagiserade Visit Glada Hudik har stor potential att lyckas med sitt nytänk och sin idérikedom.

Slutligen vill jag också nämna hur viktigt det är med innovationer och att vi tar tillvara på och utvecklar de entreprenörer vi har. Kommunen har satsat på Propell som generator och drivkraft. Kan vi nu med denna propeller och allt annat gott i kommunen lägga i en växel till och driva propellern snabbare och runt grynnorna under 2016 är jag övertygad om att kommunens vision 2020, Sveriges bästa kommun att bo, leva och verka i, blir verklighet. Vi kan skapa detta tillsammans!

Gott nytt år!

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons