Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänkvärda ord av japansk författare

/

Signaturen Ordets makt inspirerades av en insändare i fredagens tidning. Eva Flowermountain ber landstingspolitikerna om engagemang för dr Fikru Marus frisläppande.

Annons

Politikerna uppmanas att be en bön. Nu har jag svårt att tro att dessa skulle göra det, men kanske kyrkan.

Förut, när jag läste i tidningen att prästen och församlingen i Söderhamns kyrka hade bett en bön till exempel för Söderhamns utveckling eller annat specifikt, så hade jag svårt att ha tilltro till det.

Efter att ha läst en underbar bok av japanen Masaru Emoto som handlar om vattnets betydelse, så har jag ändrat åsikt. Han har fotograferat iskristaller och kunnat se hur vattnet påverkas av ord. Orden Kärlek och Tacksamhet ger en klar, stjärnliknande bild, medan kristaller som påverkats av negativa, hårda ord, gav en grumlig och oskarp bild. Han gav ett exempel: En präst hade stått vid stranden av en liten sjö med grumligt, förorenat vatten och bett i en timmes tid. Vattnet fotograferades före och efter bönen. Vad tror ni blev resultatet? Sjöns vatten var klart!

Jag citerar ett kapitel ur boken: "Närhelst du sitter framför vatten och utstrålar budskap om kärlek och tacksamhet finns det någon någonstans i världen som fylls av kärlek och tacksamhet. Du behöver inte bege dig någonstans. Vattnet rakt framför dig står i samband med allt världens vatten. Det vatten du tittar på kommer att resonera med vatten överallt och ditt budskap om kärlek kommer att nå själarna hos världens alla människor."

En vacker tanke. Vi som har så mycket vatten omkring oss. Tänk om vi alla skulle sända ut en och samma bön! Vad skulle inte det kunna åstadkomma!

Ordets makt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons