Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk till innan du tar styrelseuppdrag

Tyvärr finns det alltför många som påtar sig styrelseroller utan att egentligen ha vare sig tid för närvaro eller ett trovärdigt engagemang. Andra går in i styrelser av rena särintressen/egenintresse.

Annons

Hur många stolar kan jag sitta på samtidigt som styrelseordförande? Hur många uppdrag är det möjligt att ha för att vara trovärdig inför sig själv och den/det man representerar?

Självfallet har det med personen att göra i form av egenskaper, kunskaper och ett stort entreprenörskap/kunskap. Hur trovärdig är man som styrelseordförande om man är riksdagsman med tunga uppdrag på nordisk basis, en mängd utskottsuppdrag och därutöver minst fyra uppdrag i företag och stiftelse?

Är det sunt att ta på sig så många uppdrag. Vad ligger bakom?

Handlar det om:

• att tillfredsställa egna behov

• att jag faktiskt har kapacitet

• att jag har en mängd kunskap/erfarenheter att tillföra

• att få bekräftelse

Som styrelseordförande i mindre bolag, föreningar, stiftelser krävs ett stort engagemang. I till exempel mindre företag där ägaren många gånger är en skicklig hantverkare behövs kunskap och erfarenhet inom marknadsföring, personalfrågor och ekonomi. Här har hela styrelsen en viktig uppgift som kräver både engagemang och närvaro.

Tyvärr finns det alltför många som påtar sig styrelseroller utan att egentligen ha vare sig tid för närvaro eller ett trovärdigt engagemang. Andra går in i styrelser av rena särintressen/egenintresse för att gynna till exempel annat/eget företag.

När du väljer styrelseuppdrag. Fundera. Hur ser styrelsen ut i dag? Vad har jag att tillföra? Hur mycket tid krävs att jag sätter av för uppdraget? Har jag den tiden som krävs?

Styrelsens samarbete med verkställande direktör eller projektledare är avgörande för framgång. En ständig dialog krävs. Tyvärr finns exempel på att styrelser många gånger är passiva och överlämnar allt på verkställande direktören. Nepotism förekommer i styrelser och saker/känslor/tjänster/egna intressen blandas ihop.

För ett företag/stiftelse eller vilken form nu verksamheten har, är det den totala kunskapen i gruppen som räknas och den är alltid större än den enskildes.

Håkan Carlberg

tidigare bland annat regionchef Företagarna i Gävleborg och Skåne län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons