Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på nästa generation

Vi måste minska påverkan på klimatet och satsa på miljön, för framtidens skull. Ekonomisk utveckling och miljöarbete måste gå hand i hand.

Annons

Det ska vara dyrt att förorena miljön, samtidigt som det ska finnas goda möjligheter att leva, resa, tillverka och transportera på ett klimatsmart sätt. Så att det blir jobbigt att vara miljöovänlig, men enkelt att vara miljövän.

Det gäller att åstadkomma mångfald i energiproduktionen. Biobränsle, vindkraftverk, solenergi och småskalig vattenkraft måste utvecklas. Istället för att avveckla, vill vi kunna förnya kärnkraften.

Ny teknik för både små- och storskalig förnybar energiproduktion ska främjas. Sverige behöver ett system för energiskatter och miljöavgifter, som i högre grad stimulerar till ett mer miljövänligt beteende. Självklart måste det ske med hänsyn till hushållens och näringslivets förutsättningar. Vi är för en grön skatteväxling, som innebär att andra skatter sänks.

Birgitta Ohlsson (MP) tar i sitt debattinlägg (23/7) upp omsorgen om jobben och miljön . För oss kristdemokrater är det omtänksamt att inse att länets företag och medborgare behöver elström i fortsättningen. Den tunga basindistrin i länet är helt beroende av att det finns elström, till rimlig kostnad.

Därför vill vi inte, som miljöpartiet, avveckla kärnkraften utan kunna ersätta dagens produktion med nya produktionsanläggningar, utifrån de av riksdagen i juni fastlagda villkoren. Miljöpartiet vill istället snabbavveckla kärnkraften, och Maria Wetterstrand talade sig i Almedalen varm för att snabbavveckla kärnkraften på 12-15 år.

Och väljarnas fråga inför valet är : kommer vänsterpartierna att snabbavveckla kärnkraften om Lars Ohly, Peter Eriksson eller Maria Wetterstrand skulle bli miljöminister?

En röst på kristdemokraterna 9 september är en röst på ett tryggare och mänskligare Gävleborg.

Lennart Sjögren (KD)

kandidat i riksdagsvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons