Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om – tänk på landsbygden

Värna stadskärnan till vilket pris som helst, strunta i övriga kommuninvånare trots att de är två tredjedelar av kommunens invånare. Budgeten för i år om jag minns rätt var bland annat 72 procent Hudik, 14 procent Delsbo/Bjuråker, 4 procent Iggesund/Enånger, 1 procent Forsa/Näsviken.

Annons

Om vi tar Forsa/Näsviken som i stort sett har 10 procent av kommuninvånarna, vad får de ut av det? Två nedlagda högstadier med följd att ungdomarna handlar i stan på rasterna. Skulle vara intressant att veta hur många miljoner Läroverket kostar att renovera och hur mycket pengar som sparas sedan transportkostnad dras av för att inte tala om miljön som är en stor fråga i dag.

Miljövänner som gapar över Medskog som en miljöbov, var var ni när bensinmackar las ner i många byar där man får åka miltals bara för att tanka?

Åker man i stan på sommaren är det blommor överallt, det är fint och så ska det vara. Man kunde önska att det såg ut så i övriga tätorter, men det blir väl för dyrt.

Underhåll utanför stadskärnan är ju ett skämt. För nya centrum som diskuterats i Forsa i åratal är budgeten framflyttad till 2020, ett hån mot alla Forsabor. Det har inte byggts bostäder i Forsa de senaste 30 åren, vad beror det på? Allt ska till Hudik.

Nu har jag tagit mest Forsa som exempel, men är övertygad att det ser lika ut i övriga tätorter. Jag vet att det finns många politiker som bor ute i tätorterna, vad gör ni för att ändra på denna utveckling? Helt plötsligt går det bra att ropa på övriga kommuninvånare angående Medskog och en död stadskärna, när vi i stort sett är bortglömda annars.

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons