Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om och tänk långsiktigt

I dag när jag slår upp tidningen så läser jag på ena sidan att nu ska Ljusdals skolor bli bäst i landet och att det i skolan ska finnas ett hälsoperspektiv. Sedan läser jag på nästa sida, skidlinjen läggs ner, men hallå – hälsoperspektiv?

Annons

I dag när jag slår upp tidningen så läser jag på ena sidan att nu ska Ljusdals skolor bli bäst i landet och att det i skolan ska finnas ett hälsoperspektiv. Vad bra äntligen tänker jag. Sedan läser jag på nästa sida, skidlinjen läggs ner, men hallå – hälsoperspektiv?

Är barn- och utbildningsnämnden, BUN, medveten om att skidåkning är en av de mest hälsobringande idrotter, du tränar hela kroppen, du är ute, du får frisk luft. Det är en mycket konditionskrävande sport.

Sedan står det, vi måste tänka på våra egna ungdomar, underförstått ungdomar i Ljusdals kommun åker inte skidor. Om någon från nämnden tar sig tid att åka, eller gå om ni orkar, upp till skidstadion en träningskväll så får ni se. Där är många ungdomar som tänker sig att åka skidor och de bor hör och häpna i Ljusdals kommun.

Skidgymnasiet här i Ljusdal är det enda i länet, det finns utmärkta förhållanden för skidåkning med fina spår och närhet. Det går runt ekonomiskt eftersom elever söker sig hit även från andra kommuner.

Skidåkning är och har i alla tider varit en svensk nationalsport, med stort intresse från hela befolkningen. Hälsingland har genom tiderna fostrat många duktiga skidåkare som gått vidare till landslaget, en del av dem har gått på skidgymnasiet i Ljusdal.

Var är visionerna, varför inte ta vara på något vi redan har? Varför som vanligt tänka så kortsiktigt, varför inte profilera oss? Nedläggning innebär att de skidintresserade och utövande ungdomarna i stället söker sig till en annan skola, och kommunen får betala för detta. Tänk om, tänk långsiktigt

Skidintresserad

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons