Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om en småbåtshamn hade anlagts

Angående antalet badgäster i Kyrksjöbadet: Jag undrar om kommunstyrelsen i Ljusdal är med i verkligheten, undrar insändaren.

Annons

Tänk om en liten småbåtshamn hade anlagts i stället och att man hade bytt trummor i Grovan och muddrat kanalen, då hade ni haft ljusdalsborna med er. Det finns för många ljusdalingar som lever än och som minns vad som har funnits och finns i den sjön.

När det gäller kloaken som släppte ut orenat vatten tror jag inte det finns något kvar, annat än det som finns på näthinnan från 1960 när man jobbade på Östernäs. Det är föroreningar från sågverksepoken som ställer till det. För cirka ett år sedan lämnade undertecknad in ett medborgarförslag om att inaktivera övergångsstället vid Älvvallen 1 oktober–30 april, samt höja hastigheten till 60 km/h. Det var Trafikverket med på, med tillägget att göra om övergångsstället till gångpassage och ha 60 km/h året runt.

Detta ställde inte kommunstyrelsen upp på. Jag har frågat alla jag känner om det har hänt att de har stannat för någon gångtrafikant men fått nekande svar. Antalet är noll, utom i fullmäktige där två ledamöter redogjorde för att det var ofta de fick stanna för gångtrafikanter. Nu till min fråga: Är gångtrafikkanterna och badgästerna samma personer?

Jan O. Hedman

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons