Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk inte bara på pengarna

Svar till Lena (5/6).

Så skönt att någon värderar omsorg högre än ekonomi. Jag har i många år skjutsat både de boende på Sunnanåker och de, som har sin verksamhet på dagcentret där liksom andra gruppboende inom kommunen.

Annons

Intill för åtminstone mindre än fem år sedan, hände ibland att någon av dessa personer mindes och spontant berättade positivt om tiden då de bodde på Vågbrohemmet. 20–25 år efter den splittringen satt alltså spåren fortfarande kvar.

Nu är det dags igen. Nya tjänstemän och politiker med enbart kronor och ören för ögonen beslutar; den kan bo där, den kan bo där, bra, då blir det fullt överallt. Det borde vara ett grundkrav att de styrande i en omvårdnadsförvaltning har en elementär grundkurs i omsorg och empati. Det finns en boende på Sunnanåker, som varje gång frågar: "Du Åkerlind, inte får dom flytta mig från Trönö, jag behöver inte vara orolig".

Jag är helt säker på att det inte bara är jag, som fått den frågan. Vad är hans enda önskan värd mot centralisering av all verksamhet?

Faxeholmen äger lokalerna och kommunen har ett hyreskontrakt, som räcker fram till år 2012. De anställda behövs fortsättningsvis, så var ligger den stora ekonomiska vinsten, som hastar fram detta beslut? Jo, givetvis de ofantliga transportkostnaderna. De åker ju hutlöst dyr taxi i X-trafiks regi, kanske en buss vore lösningen. I princip övertar personalen dessa kostnader, med mindre samordningsmöjligheter och högre miljöpåverkan som följd.

Nej, i dessa och framför allt kommande tider är det lokala arbetsplatser, som ska ha högsta prioritet. När det, som i detta fall ger så många positiva bieffekter, måste fler alternativ (för det finns det) utredas och beaktas.

Peter Åkerlind

Trönödal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons