Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk att leva för evigt!

Klippte ur och läste din tänkvärda krönika Vill vi sträva mot ett evigt liv? den 7 december. Jaa! Det vill jag men inte på det sätt som människor vanligen tänker sig.

Annons

Du är ung med hela livet framför dig, förhoppningsvis också frisk med många framtidsdrömmar. Jag är lite äldre och blev lite ledsen över orden "finns det så mycket mer att göra än vad man hinner på åttio år?" Vid den åldern har man efter ett mycket aktivt liv endast börja skrapa lite på ytan. Bara en stilla viskning av allt det förunderliga som utgöra livet har man hunnit med att uppleva. Livet är så förtvivlat kort och jag har evigheten nerlagd i mitt hjärta. Inte behöver jag ha ont eller bli sjuk för att uppskatta att vakna till en ny morgon, full av energi och förväntan. Tänk att få leva för evigt frisk, aldrig tröttnar man på en god måltid, på årstidsväxlingar, på att lära känna nya människor, lösa problem, skapa starka relationer, spännande samtal, upptäcka allt i naturen, njuta av djuren, resa till spännande platser, lärda sig nya saker, forska in i minsta lilla komplicerade cellen och se hur den kan hålla oss evigt unga.

Möjligheterna är enorma och jordens resurser oändliga den dag vi lärt oss ta hand om den och ta hand om varandra.

Ja, tänker du, drömmar och fantasier från en gammal tant? Nej, säger jag, en fast övertygelse efter många år av studium och begrundan. Jag har tänkt mycket på dig men varit lite rädd att hamna i en krönika, men tänk vad jag skulle se fram emot ett personligt brev på posten från dig, sådana får man inte så många nuförtiden.

Ingrid Sjöberg , Delsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons