Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack och farväl, Harmånger

Sista ordet är sagt, och Bergsjö vann med 10. Vila i frid, Harmånger. Tänk att några mycket förvirrade politiker skulle få dig på fall till slut.

Annons

Vila i frid. Dödsrunan är skriven. Någon vecka in på sommarlovets början samlades Nordanstigs kommunfullmäktige för att, efter många turer fram och tillbaka famlande mellan hopp och djupaste förtvivlan sätta den dödliga injektionssprutan i fenomenet Backens skola. Rubrikerna över skolans slutliga dödsbesked, täckte framsidan i HT dagen efter. Flaggorna borde vaja på halv stång, de tysta minuterna borde avlösa varandra, och en tredagars landssorg borde utlysas.

I och med detta beslut, kommer hela samhället Harmånger gå mot en säker förintelse, för jag gissar att tankarna på att även lägga ner Bringstaskolan, redan surrar i ledande politikers huvuden.

Ingen vill väl sätta sina barn i en lågstadieskola, där eleverna sedan tvingas åka flera mil för att gå i mellanstadiet. Och inom en snar framtid, kommer även daghemmet att läggas ner, för vilken förälder jublar åt tanken att låta sina barn gå där, för att sedan redan behöva skicka barnen till någon ny ort för att gå i lågstadiet. Kanske även mellanstadiet. Och kanske, i bästa fall, även i högstadiet.

Det är långt ifrån första gången Nordanstigs ledande politiker gör mig smått vansinnig men det här beslutet var nog snäppet värre än alla andra tillsammans. ”Så gör jag det igen” heter Caroline af Ugglas nya cd, och det är nog samma motto som gäller dessa styrande män och kvinnor: ”Så gör vi det igen”. Dessvärre leder det aldrig till något bättre, utan krigshärjningarna leder till mer elände och sorg. Efter flera år av trogen tjänst, ser Backens skola sig besegrad. Kampen är för alltid förlorad, och hos alla de som trodde och kämpade för en framtid, läggs svärdet ner. Brutet. Det är bara utanför Bergsjö skola och utanför kommunhuset vilket även det är i Bergsjö en stark vind blåser. Sista ordet är sagt, och Bergsjö vann med 10. Vila i frid, Harmånger. Tänk att några mycket förvirrade politiker skulle få dig på fall till slut.

Maria Sågå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons