Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för vettig och jordnära förklaring

/

Tack till Andreas Eriksson, X-trafik, (HT 17/10) för förtydligandet av ärendet med omläggningen av trafiken i Hudiksvall med omnejd, skriver Stefan Segerbrand.

Annons

Den förklaring du ger verkar betydligt vettigare och jordnära än kommunens versioner när de kommenterat ärendet. Kommunens representanter har i flera artiklar redovisat att det är stadsbussarna som ska flyttas till nytt läge vid Skvallertorget vilket också var skälet till att jag skrev och hade invändningar.

Jag är fortfarande aningen skeptisk till att fortsätta med regionalbussar genom stan då dessa inte är väl anpassade för stadstrafik och skulle gärna se en lösning med matartrafik ner till nuvarande busscentral istället. Men den lösning som ni presenterat är i alla fall bättre än nuvarande situation så jag lämnar frågan med ovanstående förbättringsidé att hanteras av er. Kanske vi kan se en utveckling i den riktningen i en framtid.

Men oroande är att X-trafiks version av vad som ska göras så vitt skiljer sig från den version som kommunens representanter redogjort för. Det är ju tveksamt om om ett politiskt beslut rörande 15 miljoner kronor ska avgöras på felaktiga grunder eller med undermåliga underlag. Det finns ju en överhängande risk för att beslut då fattas med det egna tyckandet som ledstjärna snarare än medborgarnas bästa för ögonen.

Stefan Segerbrand

Sörforsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons