Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för vår trygghet!

Hur det än är och vilken regering vi än har så är jag så glad för att jag lever i vårt vackra Sverige. Jag har skrivit det förr och jag gör det igen.

Annons

Nu har jag haft förmånen att få lära känna en ung kille som kommit hit ifrån Syrien. Och tänk vad vi är förskonade, faktiskt! Jag är glad för att leva i ett land där jag kan gå ut på gatan utan att riskera att bli skjuten. Där jag kan lämna mitt barnbarn i skolan och veta att han kommer hem igen.

Jag kan uttrycka min åsikt, rösta på vilka jag vill, skriva insändare, debattera, tycka olika med mera utan att riskera fängelsestraff.

Jag kan bli sjuk utan att ställas på gatan, bli uppsagd från mitt arbete och få hjälp medan jag har a-kassa. Jag kan vara hemma med mitt barn när det är litet och ändå överleva. Men framför allt: Jag slipper se mina närmsta bli skjutna, våldtagna, misshandlade eller fängslade för okänd tid.

Jag har skrivit om detta förr och fått massor av kritik men jag står för vad jag säger i alla fall. Om någon har problem med det så får det stå för dem. Jag är i alla fall glad för att jag lever i det land jag gör. M, S, FP, V, SD, C eller whatever spelar ingen större roll. Vi är ändå trygga i det stora hela här.

Det tycker jag att vi ska vara glada för. Min vän ifrån Syrien håller med.

Lena01

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons