Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ut sophämtningsavgiften via skatten

Jag emotsätter mig inte att alla ska ha soptunnor och betala för sina sopor. Men skulle ni lägga avgiften på alla som har fastigheter och sommarstugor via skattsedeln är jag säker på att Borab skulle få köra ut minst 20–25 procent flera soptunnor.

Annons

Jag skriver med anledning av artikeln Soptunnor ska märkas i Ljusnan, 25/9.

Jag emotsätter mig inte att alla ska ha soptunnor och betala för sina sopor. Men skulle ni lägga avgiften på alla som har fastigheter och sommarstugor via skattsedeln är jag säker på att Borab skulle få köra ut minst 20–25 procent flera soptunnor. Det vore väl en bra och lönsam idé? Då behöver vi heller inte riskera att våra fastighetsbeteckningar kommer i fel händer.

Angående ägarbyte på fastigheten är jag medveten om att det skall skickas till Inskrivningsmyndigheten i Härnösand för att registreras ett ägarbyte och att även ett köpeavtal ska upprättas som skall skrivas under av säljare och köpare. Har man en fastighet är alla medvetna om detta. Men tror du, Håkan Andersson, i din vildaste fantasi att det finns bara ärligt folk idag?

Inskrivningsmyndigheten har jag aldrig hört talas om att de har kollat att påskriften är äkta eller förfalskad. I ett TV-program för några år sedan berättade man om någon som hade blivit av med sin fastighet på grund av att någon hade kommit över fastighetsbeteckningen. Och det gick inte att upphäva det förfalskade köpeavtalet. Så visst finns det stora risker i dessa tider.

Medveten kund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons