Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta time out Ingvar Persson

Jag finner det djupt oroande att det finns förtroendevalda i kommunfullmäktige som vid senaste sammanträdet satt och flinade med och inte tog aktivt avstånd från Ingvar Perssons härskarteknik.

Annons

I senaste valet erhöll Ingrid Hammarberg sin position som kommunfullmäktiges ordförande. Ställningen motsvarar väljarnas röstning. Positionen kan inte fråntas henne om politikerna strular till det under mandatperioden. Den fungerar som en stabiliserande faktor i orostider. Ingrid Hammarberg är i sin fulla rätt, när hon kvarstår som ordförande i kommunfullmäktige. Ingvar Persson är således ute i "ogjort väder", när han ifrågasätter hennes ordförandeskap. och hennes självklara rätt att företräda kommunen till exempel under vänortsbesöket i Flekkestad till midsommar. Ingrid Hammarberg har en gedigen bakgrund, är en solid och allt klokare politiker, som har den obekväma skyldigheten att kritiskt granska majoriteten, men ändå tillvarata alla partiriktningars intressen. Det gör hon som kommunfullmäktiges ordförande med saklighet och engagemang. Sällan eller aldrig kan hon avfärdas eller beslås med att verka i eget intresse. Därför är det fel av Ingvar Persson att kalla denna politiker "maktkåt".

Jag finner det djupt oroande att det finns förtroendevalda i kommunfullmäktige som vid senaste sammanträdet satt och flinade med och inte tog aktivt avstånd från Ingvar Perssons härskarteknik som syftar till att underminera hennes ställning.

Senare har Ingvar Persson i Ljusnan sagt sig vidhålla sin ståndpunkt. Av detta skäl anser jag att han inte ska representera Bollnäs. Hans åsikter är inte i tiden utan "rena natta".

Ethel Delin

Arbrå

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons