Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ställning i kommande val

Jag har aldrig engagerat mej i partipolitik, däremot alltid intresserats av samhällspolitiska frågor. Jobb som kommunal tjänsteman och senare som fackligt anställd har omöjliggjort partipolitiskt engagemang, risk för upplevelser av dubbla lojaliteter.

Annons

Sedan en tid tillbaka är jag fri från bindningar. Att hitta ett parti som helt stämmer med min övertygelse var svårt. Jag skrev för en tid sedan mail till några partier jag valde ut. De innehöll erbjudande om engagemang men även en del kritik på berörda partier.

Processen ledde till att jag numera är miljöpartist och även med på kommunlistan inför kommande val. Jag blir mer och mer övertygad om att jag valt rätt. Mina främsta skäl är modernt och öppet arbetssätt. Alla får komma till tals. Medlemmar blir sedda och lyssnade på. Kort väg från idé till beslut. Öppna och fria mötesformer.

Mest trovärdigt parti i miljö- och klimatfrågor - våra ödesfrågor överordnade alla andra. Energifrågan är en viktig del av miljöpolitiken, som jag även vill betona separat. Kärnkraftsfrågan är dagsaktuell med tanke på riksdagsbeslutet 17 juni. Om vi inte vill ha utbyggd kärnkraft är en röst på miljöpartiet en garant för detta.

Miljöpartiets lokala valprogram i kommun. Vi har idéer kring demokrati, jämlikhet, fritt bussåkande för barn och ungdomar, kultursatsningar, friare skola, bättre äldre- och handikappomsorg, kommunala miljöförbättringar, park i hamnområdet, mer levande landsbygd, flera jobb med mera.

Jag har känt viss tveksamhet till den partipolitiska världen på grund av det käbbel jag ibland upplevt.

Jag vill sluta med uppmaningen att ta ställning i kommande val. Naturligtvis hoppas jag att så många som möjligt röstar på miljöpartiet. Jag är övertygad om att en röst på miljöpartiet hamnar just på miljöpartiet.

Jag nämner detta för att jag på senare tid sett kommentarer som att ”en röst på Maria Wetterstrand är en röst på Ohly” respektive ”en röst på miljöpartiet innebär en röst på en moderat kommunstyrelseordförande”.

Jag tror inte på något av citaten, jag tror att en röst på oss hamnar hos oss. Ju fler röster desto större möjligheter att få vår politik genomförd!

Kåge Wallner (MP)

fullmäktigekandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons