Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta oss elever på allvar

Vi är upprörda, ledsna och arga på att Gärdesskolan ska flyttas till Granberg.

Annons

En studiedag på skolan för några veckor sedan åkte några av oss till stadshuset. Vi ställde många frågor om vår skola, men kom tillbaka utan svar. Föräldrar och syskon är upprörda, och inte minst vi. Det är vi som ska gå i skolan, och vi vill ha det så bra som möjligt för de nuvarande och framtida eleverna.

Vi är oroliga att vi inte får tillbaka vår skola igen. Är det inte vi barn som ska styra samhället i framtiden, är det inte dags att satsa på oss nu? Ni har vår tillit så vi hoppas att ni tar oss på allvar. Varför finns det pengar till allt annat, som till exempel Kinaresor, bandyarena, Brotorget och Kulturhuset, men inte till skolan?

Vi kommer att sakna allt runt omkring oss bland annat Resecentrum, sporthallen, biblioteket, Kulturhuset, Ljusnan, Vågen och Solrosen. Ska elever på Granberg komma till någon av ovanstående platser måste de ta bussen. Tänker ni splittra klasser som lärt känna varandra så att vi måste börja om på noll igen? Det kommer att bli långt till skolan för många, till exempel dem som bor på Ren och Framnäs. De flesta som går på Granberg tar bussen från stan.

Hade vi vetat om att det skulle bli så här hade vi sökt till Lust & Lära fast vi egentligen vill gå på en kommunal skola på Gärdet. Vi har en fin skolgård och jättebra lärare.

Vår framtid ligger i era händer men samtidigt i våra, därför skriver vi det här. Så var förnuftiga och renovera vår skola så att Gärdesskolan har en framtid.

Sjundeklassare på Gärdesskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons