Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta med sommarkatten hem

En liten katt är inte en gullig leksak utan ett levande djur. Hur kan man då lämna den vind för våg när man åker från sommarstugan.

Annons

En liten katt är inte en gullig leksak utan ett levande djur. Hur kan man då lämna den vind för våg när man åker från sommarstugan. Den går en fruktansvärd död till mötes. Alla katter borde märkas så ansvaret ligger på innehavaren av djuret.

Ett litet djur kan inte på något sätt förstå varför den blir lämnad. Att ha gosat med den under sommaren och sedan bara lämna den är verkligen grymt. Vi måste alla ta ett ansvar för våra djur. Det kan innebära att du har ansvaret över djuret för en lång tid framöver. För ett levande djur är inte någon slit- och slängvara.

Klarar sig katten blir den förvildad och då uppkommer andra problem. Så på något sätt borde det vara ett straff att göra så här mot ett djur. Moraliskt sett är det ju konstigt att man kan göra så här.

En liten katt har lika rätt att leva som någon annan. Så det skulle vara bättre att avstå att ha en sommarkatt till stugan. Lär barnen att katten kan leva mer än 20 år, och man har ansvaret för den hela tiden. Om vi inte är måna om våra djur hur kan vi då vara måna om människor?

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons