Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta med bajspåse till hästen

I dag kom en man fram till mig och sa "kan du göra något åt all hästskit på de vackra stigarna på Åsbackaudden. Vi tar upp det som hunden lämnar efter sig, varför gör hästägaren inte det?

Annons

I dag kom en man fram till mig och sa "kan du göra något åt all hästskit på de vackra stigarna på Åsbackaudden. Det är så äckligt när vi rastar våra hundar där. Vi tar upp det som hunden lämnar efter sig, varför gör hästägaren inte det?

En förklaring kan vara att det inte finns bajspåsar för hästar, med det finns matkassar. Jag kan förstå att det är besvärligt när det sker – ner från sadeln – fram med spaden, fram med den stora påsen, skotta i högen i påsen, hänga upp den på sadelknappen, upp i sadeln på den höga hästen, upplev tillfredställelsen att ha gjort något bra. Svårare än så är det väl inte, om man inte har någon gående uppvaktning som sköter den servicen.

Det finns ett utbrett missnöje med hur hästägarna använder våra vackra stigar. Det blir inte mindre, när man inte bryr sig att ta upp det som hästen lämnar efter sig.

Det borde vara samma ansvar för en hästägare som en hundägare.

Vi har ridförbud på våra spänger. Det är inte av illvilja, utan med omtanke om hästarna. Spängerna är inte byggda för att hålla för så tunga djur som hästar. Är du rädd om din häst – rid inte på spängerna. Det finns plats att rida bredvid.

Jag har inget emot att stigarna används för ridning, men som sagt – med ansvar för trivseln för alla andra också.

Rid gärna – men bajsfritt – då kommer vi att tycka om er ännu mer!

KULT

genom Rolf Eriksson,

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons